Internet

Zakaj postati bloger?

1 min branja

Pisanje spletnega dnevnika oziroma bloga je za nekatere povsem osebna stvar, drugi pa se odločijo za bloganje zato, ker bi radi na ta način javno izražali svoje mnenje, informirali, prav tako pa tudi zaslužili. Bloganje je lahko povsem samostojno, lahko pa je blog tudi del večjega spletnega portala, namenjenega posamezni tematiki. Ne glede na to, kje se blog nahaja in zakaj ga pišemo, pa praviloma velja, da lahko bloge razdelimo na dve osnovni skupini.

Prva skupina blogerjev, ki je v manjšini, uporablja blog dejansko kot spletni dnevnik v pravem pomenu besede. Gre za dnevnik, torej osebne in včasih tudi povsem zasebne zapise. Njihov namen ni v tem, da bi zapise bralo veliko število ljudi.

Druga, precej večja skupina, pa so blogerji, ki se trudijo za občinstvo, saj njihovi blogerski zapisi dejansko niso osebni dnevnik, temveč na nek način spletna kolumna, s katero izražajo svoja mnenja. Pišejo o svojih hobijih, prepričanjih, o potovanjih, izdelkih in še marsičem. In če želite biti bran bloger, ki bo s pisanjem kaj zaslužil (ali zgolj skušal spremeniti svet ter ga narediti boljšega), potem gotovo spadate v to skupino.

Kako se vam lahko bloganje obrestuje?

Bloganje prinaša veliko bonusov, odvisno od tega, kakšne tematike se lotite, kako ste pri pisanju inovativni in zabavni, kaj sporočate in razkrivate. Pisanje bloga vas hitro spremeni v javno osebnost – pridobite si svoje sledilce in ste veliko bolj prepoznavni. Če je vaš blog zanimiv in bran, lahko z njim hitro pridete do zastonj izdelkov in storitev. Namreč, če vaše mnenje šteje, vam bodo podjetja pošiljala v preizkus in oceno svoje izdelke, saj je to zanje odličen način promocije. V kolikor dosega blog visoko branost, lahko tudi ponudite, da boste ocene in mnenja napisali v zameno za denar, prav tako pa lahko naredite na njem še dodaten prostor za oglaševanje.

Blogerji torej najdejo v pisanju bloga vsak svojo korist. Če ste pri izražanju svojega mnenja o določenem področju še posebej strastni oziroma velja, da vaša beseda šteje, potem vam pisanje bloga vsekakor priporočamo.