logo

Kako do višjih mest v iskalniku Google?

Že dolgo je jasno, da spletni iskalniki močno vplivajo na promet podjetij, saj si uporabniki spleta z njihovo pomočjo pomagajo najti pot do iskanih informacij in tako tudi do ciljnih spletnih strani in trgovin. Med iskalniki vsekakor prednjači veliki Google, ki je pravzaprav tisti, ki odloča o tem, komu bo namenil pozornost.

Višja mesta v iskalniku Google

Se tudi vi sprašujete, kako do vidnejših pozicij v iskalniku Google?

Pa to zagotovo drži? No, ne povsem. O tem, katera spletna stran bo med zadetki prikazana najvišje, odloča seveda njena vsebina, ustrezno tehnično zaledje in tudi nekaj znanja s SEO področja. Če poenostavimo, kraljujejo spletne strani in trgovine lastnikov, ki vedo, kaj pomeni optimizacija spletnih strani.

Osnove spletne optimizacije

Zelo pomembno je, da se na spletni strani opravi vsaj osnovna spletna optimizacija. To lahko stori vsak lastnik strani – z nekaj malega ustreznega znanja, seveda. Kar se vsebinskega dela tiče, je potrebno izbrati prave naslove, ki vsebujejo ustrezne ključne besede. Tekstovna vsebina strani mora biti pravopisno brez napak in hkrati vsebovati nekaj ključnih besed, kakšno notranjo in zunanjo povezavo.

SEO

V člankih se navadno pojavljajo tudi slike. Te ne smejo biti prevelike, zato je dobro, če njihovo »težo« spustimo pod 100 kb. Prav tako na spletu ne boste potrebovali slik, ki merijo 2000 px in več. Pozornost pa je potrebno nameniti tudi META naslovu in opisu. To je vsebina, ki se pojavi med zadetki na Googlu in mora uporabnika prepričati, da je pred njim tisto, kar išče.

Napredna spletna optimizacija

Seveda pa spletna optimizacija pomeni še precej več kot to. Tu pridejo na vrsto SEO strokovnjaki in podjetja, kot je denimo agencija Primoss. Napredna optimizacija zajema ON site in OFF site optimizacijo. To pomeni, da je potrebno stran optimizirati (vsebinsko in tehnično) na svoji strani, prav tako pa poskrbeti, da povezave do nje vodijo tudi od zunaj.

Gre za precej poglobljeno področje, ki zahteva veliko znanja in izkušenj, zato je ta del najbolje prepustiti strokovnjakom s tega področja. Sami pa se med tem posvetite svojemu poslu, ki zagotovo od vas terja celega človeka.

Povezani prispevki