logo

Kaj je značilno za reseller gostovanje?

Paket tako imenovanega reseller spletnega gostovanja je idealen za agencije, ki se ukvarjajo s postavljanjem spletnih strani. To pomeni, da imajo veliko strank, ki so potencialni kandidati tudi za najem gostovanja. Reseller paket agencijam omogoča prav to. Nadaljnje trženje in prodajo spletnega gostovanja pod lastnimi pogoji.

Reseller gostovanje

Reseller gostovanje spletnim agencijam omogoča dodaten zaslužek.

Če se zanimate za tovrsten paket, vas bo zanimalo tudi naslednje. Značilnost omenjenega paketa gostovanja je, da lahko svojim strankam ponudite spletno gostovanje po svojih cenah. Torej na trgu teh storitev preverite svojo konkurenco, pripravite svoje pakete in nato akcija!

Osnovne značilnosti reseller gostovanja

Svojim strankam boste lahko dodelili neomejeno število računov (v sklopu zakupljenega prostora) in jim omogočili lasten dostop do nadzorne plošče cPanel. To pomeni, da bodo stranke lahko same odpirale e-poštne predale in urejale baze podatkov svojih spletnih strani.

Še ena od značilnosti reseller gostovanja je, da na trgu lahko nastopite z lastno blagovno znamko. To pa seveda pomeni tudi nekaj dodatne odgovornosti. Pomoč uporabnikom tako pade na vas, a brez strahu. V primeru kakšnih večjih težav ali nejasnosti vam bodo na strani ponudnika spletnega gostovanja rade volje priskočili na pomoč. Seveda se prej pozanimajte, v kakšni meri in kaj to finančno pomeni za vas.

Spletno gostovanje

Pri reseller gostovanju lahko na trgu nastopite z lastno blagovno stranko.

Kar je še dobro vedeti v primeru, da ste lastnik spletne agencije, je, da lahko s pomočjo reseller gostovanja lažje pridete do strank, ki potrebujejo izdelavo spletne strani. Zakaj? Povsem enostavno je. Ker imate zakupljen XY GB velik prostor, lahko prosto razpolagate z njim. Lahko ga prodajate ali pa uporabite kot “začimbo” pri ponudbi izdelave spletne strani. Stranki lahko torej poleg ugodne cene same izdelave ponudite še eno leto brezplačnega gostovanja. Če na ta način zasnujete svojo marketinško kampanjo boste zagotovo deležni še več povpraševanja in naročil kot sicer.

Če želite o lastnostih reseller gostovanja izvedeti več, vam priporočamo branje naslednjega prispevka:

Vse, kar morate vedeti o reseller gostovanju

Zakaj se odločiti za reseller paket gostovanja?

Se sprašujete, zakaj ne bi enako počeli na običajnem paketu gostovanja, kjer lahko prav tako gostujete z več spletnimi stranmi? Če boste stranki spletno stran postavljali vi, je eno, kaj pa, če želi stranka od vas samo gostovanje in nič drugega? Velika razlika med tema paketoma namreč je, da lahko na reseller gostovanju strankam omogočite lasten cPanel račun, kar pri običajnem ni mogoče. To pomeni, da bo lahko vaša stranka denimo sama naložila WordPress in si tako sama postavila spletno stran.

Če se boste odločili za nakup reseller paketa, bodite vsekakor pozorni, da boste zakupili dovolj prostora in da so strežniki ponudnika sodobno opremljeni ter ves čas dosegljivi. Ker boste kot “reseller” morali vi strankam pojasnjevati, zakaj njihova stran ni dosegljiv,a je to še kako pomembno. Prav zaradi tega je priporočljivo tovrstne pakete zakupiti v Sloveniji, saj boste na ta način precej hitreje deležni podpore in pravih odgovorov, ko jih boste potrebovali.

Skrbno preverite tudi cene na trgu in oblikujte svoje pakete na način, da boste z njimi karseda konkurenčni.

Povezani prispevki