Dom in vrt

Tonerji na spletnih policah

2 min branja

Priljubljenost spletnih trgovin v današnjem času silovito narašča. Zakaj je temu tako, večina izmed nas ve. Spletno nakupovanje je najpreprostejša, najhitrejša in hkrati najbolj učinkovita oblika nakupovanja, ki jo trg trenutno premore. Najpomembnejše pri tej vrsti nakupovanja pa je tudi to, da so cene, ki jih ponujajo spletne trgovine, bistveno nižje od drugih.

Ljudje tako na spletu kupujemo že skorajda vse – od najmanjših predmetov do tistih, ki so izjemno veliki. Med izjemno priljubljenimi izdelki, ki jih kupujemo prek spleta, pa so tudi tisti, brez katerih ne moremo uporabljati določenih naprav, na primer tiskalnikov. Tonerji so samo ena od vrst številnih izdelkov s tega področja. In na spletnih policah je moč najti visoko kakovostne, obenem pa tudi izjemno poceni tonerje najrazličnejših proizvajalcev.

Tonerji različnih vrst

Danes obstaja zelo veliko vrst tonerjev, prav tako pa tudi kartuš ter podobnih izdelkov, ki jih potrebujemo za različne naprave. Te nam pomagajo, da je naše delo opravljeno hitreje in bolj kvalitetno. Toda, ali smo kdaj pomislili, zakaj toliko vrst in katera izmed njih je najprimernejša za naš tiskalnik?

Strokovnjaki nas opozarjajo, da so nam na trgu na voljo originalni tonerji, poleg njih pa še kompatibilni in obnovljeni. Originalni tonerji so tisti, ki so proizvedeni s strani proizvajalca tiskalnika. Če imamo na primer tiskalnik Canon, potem v podjetju za naš tiskalnik proizvajajo Canon tonerje. Prednost originalnih tonerjev je velika. Ponašajo se z visoko kvaliteto, hkrati pa so zelo zanesljivi in se trošijo najpočasneje.

Originalen toner

Če si lahko privoščite originalen toner, pričakujte kakovostnejši tisk.

Za kompatibilne tonerje je značilno, da so proizvedeni s strani drugih podjetij in ne podjetja, pri katerem smo kupili tiskalnik. Tonerji te vrste so nekoliko manj kvalitetni, saj so narejeni iz novih ter tudi recikliranih materialov. Vsebujejo novo črnilo, narejeni pa so tako, da ustrezajo našemu modelu tiskalnika, prav tako kot popolnoma originalni tonerji. Ponavadi imajo kompatibilni tonerji še enkrat daljšo garancijo kot originalni, njihova cena pa je približno še enkrat nižja.

Kakšni pa so obnovljeni tonerji? To so stari, že uporabljeni tonerji, ki so jim bili zamenjani vsi pomembnejši deli, kot so valjčki, zobniki, črnilo in podobno. Marsikdo prisega ravno na obnovljene tonerje, saj so daleč najcenejši, vendar je njihova kakovost pogosto vprašljiva. Če o njej niste prepričani, vam svetujemo, da se raje odločite za kompatibilne ali originalne tonerje.