Dom in vrt

Vrhunske nemške kuhinje

2 min branja

Kuhinja je del opreme doma, ki običajno v našem domu ostane vsaj deset, če ne še več let. Torej moramo biti pri izbiri previdni, saj bomo izbrano gledali ter uporabljali celo desetletje. Pozorni moramo biti predvsem na kvaliteto, obenem pa tudi na izgled ter funkcionalnost. Ker kuhinje ne kupujemo ravno vsak dan, je izbira še posebno težka. Lahko se zanašamo na mnenja znancev ter širše družine, vendar pa ima le redkokdo izkušnje več kot z enim proizvajalcem kuhinj. Tako naša končna odločitev običajno temelji predvsem na našem prvem vtisu, ko vidimo razstavni eksponat, ter na podlagi priporočila trgovca.

Kuhinja Nobilia

Kuhinja Nobilia združuje funkcionalnost in eleganco.

Danes vam želim predstaviti kuhinje vrhunske kvalitete blagovne znamke Nobilia. Gre za nemškega proizvajalca, ki ima proizvodnjo locirano v nemškem mestu Verl. Nobilia je družinsko podjetje, ki sta ga leta 1945 ustanovila brata Stickling. Trenutno so največji proizvajalec kuhinj, ki svoje produkte izvaža praktično po celem svetu, še vedno pa glavnino svoje proizvodnje proda v Evropi. Dnevno izdelajo okoli 4000 kuhinj, ki se prodajo v prek 7000 partnerskih salonih. V podjetju dela 2650 zaposlenih, na 215000 m2 površin. Letni promet podjetja znaša skoraj eno milijardo evrov.

Kuhinja Nobilia po meri

Kuhinja Nobilia je lahko izdelana po meri naročnika.

Kvaliteta kuhinj Nobilia je predvsem rezultat do potankosti premišljenega ter dodelanega proizvodnjega procesa. Tovarna je zgrajena linijsko, na eni strani prihaja vstopni material, na drugi pa na tovornjake nalagajo že izdelane kuhinje. Podjetje nima skladišča končnih proizvodov, vsaka kuhinja je direktno iz proizvodnega traku naložena na tovornjak, ki jo odpelje najprej do partnerskega podjetja v ciljni državi, kateri poskrbi za dostavo od končnega kupca ter montažo. Ker se kuhinje ne skladiščijo, skladiščne poškodbe avtomatsko odpadejo. Prav tako ima podjetje v lasti lastni vozni park s 160 vlačilci ter 600 prikolicami. S tem obvladujejo celotno pot od vhodnega materiala do končne destinacije, vozniki pa so usposobljeni za dostavo kuhinj, kar zmanjša verjetnost transportnih napak.

Moderna kuhinja Nobilia

Moderna kuhinka Nobilia bo zagotovo očarala vsakogar.

Nobilia vam nudi skorajda neomejeno izbiro elementov, barv ter izvedb kuhinj. V partnerskih salonih vam naredijo izris kuhinje s posebnim programom, ki omogoča tudi 3D prikaz izbrane kuhinje. Zaradi pestre izbire elementov ter dodatkov Nobilia skrbi za stalno izobraževanje prodajnih svetovalcev, ki vam pomagajo pri izbiri in načrtovanju kuhinje.