Dom in vrt

Kupujete stanovanje v Mariboru?

2 min branja

Maribor na eni strani ponuja lepa meščanska stanovanja z visokimi stropi v središču mesta, na drugi strani pa kar nekaj novogradenj bolj na obrobju. Oboje omogoča kvaliteto bivanja, kakšno stanovanje bomo izbrali, pa je odvisno od naših potreb, želja, okusa in načina življenja.

Iskanje termina »nepremičnine Maribor« na spletu lahko odkrije raznoliko ponudbo nepremičnin v štajerski prestolnici. V nadaljevanju vam predstavljamo različne prednosti in slabosti določenih tipov stanovanj ter tudi to, kako priti do idealnega stanovanja zase ali za svojo družino.

Prednosti starejših meščanskih stanovanj

Visoki stropi, velika okna, masiven parket ter debele stene – vse to so nekatere prednosti stanovanj v starem mestnem jedru Maribora. Če iščete nepremičnine Maribor s pomočjo spletnega iskalnika, boste videli, da se v Mariboru prodaja kar nekaj takšnih stanovanj. Za marsikoga imajo takšna stanovanja prav poseben čar, ki ga novogradnja ne premore.

Toda prednosti življenja v meščanskem stanovanju niso samo romantične narave. Pomembne prednosti starejših meščanskih stanovanj so tudi:

  • bližina dogajanja v mestnem središču ter dostopnost vsega peš ali s kolesom;
  • debele stene so dobra toplotna izolacija pred poletno vročino;
  • veliki prostori in visoki stropi omogočajo, da stanovanje diha;
  • debele stene omogočajo dobro zaščito pred hrupom;
  • navadno večja kvadratura kot pri novogradnjah za nižjo ceno.

Prednosti novogradenj

V primeru, da na spletu iščete nepremičnine v Mariboru, ste verjetno že ugotovili, da je na voljo tudi precej novejših stanovanj oziroma novogradenj. Ko v Google vtipkate »nepremičnine Maribor«, takoj najdete precej zadetkov, med katerimi so tudi novejše stanovanjske soseske. Kakšne so prednosti življenja v takšni novogradnji?

  • Stanovanja še dolgo ne bo treba prenavljati.
  • Vsaj na začetku nižji stroški vzdrževanja celotnega stanovanjskega kompleksa.
  • Dvigalo, pri nekaterih pa tudi pokrit parkirni prostor ali garaža (z doplačilom).
  • Praktični tlorisi, skladni s sodobnim načinom življenja.
  • Velikokrat bližina avtocestnih priključkov ter tako hitrejša pot v službo.

Kako do nepremičnine v Mariboru?

Namesto da iščete nepremičnine Maribor s spletnim iskalnikom, vanj raje vtipkajte kar c21.si. Gre za odlično nepremičninsko agencijo, ki ponuja tudi stanovanja v Mariboru. V njihovi ponudbi so tako novogradnje kot meščanska stanovanja, seveda pa tudi hiše in druge nepremičnine za najem ali nakup.

Maribor

Če takšnega stanovanja, kot ga iščete, trenutno ni v njihovi ponudbi, pa se bodo potrudili, da ga najdejo posebej za vas!