Zanimivo

Kako ugotoviti kakovost ženske torbice?

2 min branja

Kakovostne ženske torbice so lahko zelo drage, še zlasti, če se odločimo za nakup prestižnih znamk. Pri teh pa včasih niti ne vemo, ali so originalne ali gre zgolj za ponaredek, ki ni vreden svojega denarja.

Prav tako pa lahko kupimo torbice manj znanih znamk, ki se ponašajo z visoko kakovostjo, kar je garancija, da bomo torbico lahko uporabljali zelo dolgo in ne bo videti obrabljena že po nekaj mesecih. Kako se torej prepričati, ali se ženska torbica resnično odlikuje s kakovostjo, ki jo želimo?

Lastnosti kakovostne ženske torbice

Prvi pogoj, da je ženska torbica kakovostna, je seveda material. Če želite torbico, ki jo boste lahko dolgo uporabljali, se vedno odločite za pravo usnje, ki ob primerni negi in hrambi ne bo razpokalo ali se razbarvalo. Pri torbicah, ki so narejene iz sodobnih tekstilnih materialov, pa bodite pozorni na to, ali je material primerno impregniran oziroma odporen na vodo, UV žarke in odrgnine.

Drugi pogoj kakovosti je dobra izdelava. Preden kupite novo torbico, se prepričajte, da je ta ukrojena natančno in simetrično, da so vsi šivi dobri in primerno čvrsti.

Kakovostna ženska torbica

Prepričajte se, da je torbica simetrična in iz kakovostnega materiala.

Kaj so tiste stvari, na katere moramo biti pri nakupu ženske torbice še posebej pozorni, da bi si zagotovili kakovost, smo preverili tudi v spletni prodajalni http://torbice.si/zenske-torbice, kjer so nam dali kar nekaj namigov oziroma nam povedali, kaj so tisti pogoji, ki jih morajo izpolnjevati torbice v njihovi ponudbi:

1. Torbica se mora zapirati s kakovostno zadrgo, ki se ne zatika in pri kateri se v zadrgo ne more ujeti podloga.

2. Zaponke na torbici se morajo tekoče zapirati in odpirati, ne da bi bil potreben premočan pritisk, prav tako pa se ne smejo odpreti ob obremenitvi kar same.

3. Torbica mora imeti navodila za vzdrževanje, ki so primerna materialu.

4. Ženska torbica mora imeti poleg ročajev tudi dodatno naramnico, ki omogoča nošenje preko ramena.

Torbica z dodatno naramnico

Preverite, ali ima torbica dodan pas za nošenje preko ramena.

5. Podloga ženske torbice se mora ujemati z zunanjostjo torbice, razen kadar gre za poseben učinek, na primer rumeno večerno torbico s turkizno notranjostjo. Podloga mora biti iz kakovostnega materiala, ki se ne razteguje.

6. Ženska torbica visoke kakovosti mora imeti dobre šive, tudi na ročajih in naramnicah.

7. Najboljše in najdražje ženske torbice morajo imeti posebno vrečo za hrambo torbice.

Če boste svojo naslednjo torbico izbrali po teh kriterijih, boste z njo gotovo zadovoljni in jo boste lahko uporabljali zelo dolgo. To je še zlasti pomembno za klasične torbice, ki jih nameravate uporabljati več let – za razliko od modnih torbic povsem v sezonskem stilu, ki so lahko tudi cenejše, saj jih boste nosili zgolj eno sezono, nato pa bodo že »za časom«.