Dom in vrt

Na kaj paziti pri izbiri sedežne garniture?

2 min branja

Ste se lotili prenavljanja dnevne sobe in potrebujete novo sedežno garnituro? Morda vam nakup na prvi pregled izgleda kot povsem preprosto opravilo, a verjemite, da nimate prav. Dobro boste namreč morali razmisliti o tem, kakšna vrsta sedežne garniture pravzaprav sodi v vaše stanovanje. Predvsem pa si odgovorite na naslednje vprašanje: kaj točno od sedežne garniture sploh želite?

Pri izbiri nove sedežne garniture naj vas vodijo naslednji pomembni kriteriji: udobnost, kakovost ter izgled. Na njej boste namreč preživeli kar nekaj svojega časa, lahko jo boste uporabljali za spanje, branje, crkljanje, poležavanje, gledanje televizije, … Zato morate biti pri nakupu še posebej pozorni.

Dimenzija vaše sedežne garniture je seveda odvisna od tega, kako velik prostor imate na razpolago. Nikar manjšega prostora ne natrpajte s preveliko garnituro, saj se v takšni dnevni sobi ne boste dobro počutili. Vseeno pa mora biti garnitura dovolj velika, saj bo le taka predstavljala osrednji fokus vaše dnevne sobe.

Sedežne garniture obenem tudi dekoracija dnevne sobe

Ravno zaradi svojih dimenzij in dizajna so poglavitni element dnevnega prostora. Zato morate biti pozorni tudi na kakovost izdelave, obliko in barvo sedežne garniture. Če imate v družini več družinskih članov, vam svetujemo, da izberete garnituro, ki omogoča nastavljanje višine, možnost razširjanja dodatnega elementa za noge ter nagibanje sedeža.

Nastavljiva sedežna garnitura ADA

Sedežna garnitura ADA omogoča udobno prilagoditev posamezniku.

Pomembno je še to, da razmislite, kje bo vaša garnitura stala. Se bo dotikala le ene stene? Bo stala kar na sredini dnevne sobe? Bo to morda kotna sedežna garnitura, saj imate ravno v kotu idealen prostor zanjo? Takšna garnitura je namreč najboljša izbira za vse tiste, ki imate na voljo veliko dnevno sobo. Oblika naj bo torej povsem prilagojena prostoru ter vašemu stilu, saj vam le tako ne bo žal denarja, ki ste ga odšteli za ta pomemben kos pohištva.

Ne zanemarite niti tega, iz katerega materiala bo vaš novi kos pohištva. Pri izbiri ustreznega materiala bodite predvsem praktični. Usnje vam na primer daje prestižen videz, obenem je zelo enostavno za čiščenje ter vzdrževanje. Če pa vam več pomeni prijeten občutek ob sedenju, raje izberite sedežno garnituro iz tkanine. Tudi ta ima dandanes lepo življenjsko dobo.

Kam po novo sedežno garnituro?

V pohištvenih salonih Il Ambienti, ki ju lahko obiščete v Murski Soboti ali v Ljubljani, si lahko ogledate pestro ponudbo kakovostnih naslonjačev ter takšnih in drugačnih sedežnih garnitur. Med njimi boste našli tudi najrazličnejše kotne sedežne garniture priznanih proizvajalcev, kot so ADA, ROM, Rolf Benz in IBC Casa Linea. Ponudbo podjetja Il Ambienti si lahko ogledate tudi na spletu.

  • Rolf Benz Nuvola

Izbira je odvisna od vaših želja in potreb, pri nakupu pa se seveda lahko obrnete na prijazne strokovnjake, ki vam bodo pri odločili z veseljem pomagali. Prepričani smo, da boste hitro našli odlično sedežno garnituro, nad katero bodo navdušeni tudi vsi vaši obiskovalci.