Posel

Avtomatizacija hotela

2 min branja

Vsak hotel želi svojim gostom ponuditi najvišjo možno kakovost bivanja. Ne zgolj najbolj prestižni, temveč tudi vse bolj povprečnemu hotelskemu gostu namenjeni hoteli. V ta namen skrbijo za avtomatizacijo, s katero so izkušnje gostov bolj prijetne, prav tako pa se skrbi za izboljšano varnost in energijsko učinkovitost.

Kaj vam nudi avtomatizacija hotela?

Avtomatizacija hotela vam omogoča, da centralno nadzirate in upravljate prav vse, od notranje razsvetljave do video in avdio sistemov ter varnosti. S tem dobite tako imenovani pametni hotel, ki omogoča nadzor vseh avdio in video sistemov, okoljskih sistemov, razsvetljave, energetskih virov in seveda tudi upravljanja razpoložljivosti sob. Avtomatizacija hotela vam omogoča nadzor nad vsakim povezanim objektom in vsako posamezno sobo. To pomeni, da lahko pravočasno zaznate vsakršno nevšečnost in pravočasno poskrbite za potrebna popravila oziroma odpravo napak, kar prinaša prihranek. Vse težave namreč odpravite sproti, zato ne prihaja do večjih okvar.

Avtomatizacija hotela

Z avtomatizacijo hotela se izboljša varnost in poveča učinkovitost hotela.

Poleg tega, da je avtomatizacija hotela odlična za njegove upravnike in vodstvo, pa je priročna tudi za samega gosta. Ta lahko brez težav naroča obroke, rezervira masažo, se prijavi na izlet, naroči bujenje, ima nadzor nad senčili in temperaturo … Gost lahko vse stvari, za katere je moral poprej poklicati na recepcijo, opravi enostavno prek zaslona.

Nadzor uporabe sob

Odložilnik karticAvtomatizacija hotela vstopi v igro že takoj, ko gost prispe. Ko se ta prijavi v hotel, se njegova soba avtomatično označi kot zasedena, izda pa se mu kartica oziroma ključ. Kartica je programirana, torej mu omogoča vstop zgolj v izbrano sobo, poleg te pa še v druge dele hotela, ki so gostom glede na dogovor na voljo, na primer v center dobrega počutja.

Ko gost prispe v sobo, se ključ odloži v odložilnik kartic, s čimer se aktivira delovanje najrazličnejših sistemov v sobi. Delovati pričnejo luči, televizija, komunikacijski sistem in druge naprave. Ko gost sobo zapusti in je odložilnik kartic nezaseden, pa te naprave ne delujejo, saj inteligentna soba sama skrbi za primerno varčevanje. Seveda se lahko za dostop uporablja tako kartični bralnik, kjer se kartica vstavi v režo, kot tudi bralnik za brezkontaktne kartice – tudi pri teh se lahko koristi odložilnik kartic.

Prilagajanje temperature

TermostatAvtomatizacija hotela nam omogoča programiranje, ki zagotavlja, da se določeni sistemi pametne sobe zaženejo že takrat, ko se gost prijavi in dobi soba status zasedene. Tako se lahko na primer takoj vključi ogrevanje. Tega pa lahko gost po tem, ko prispe v sobo, regulira tudi sam.

Sobni termostat zajema podatke prek tipala, nastavitve temperature pa se lahko regulira prek zaslona. Ko gost sobo zapusti, se lahko termostat ponovno nastavi na privzete vrednosti oziroma poskrbi za vzdrževanje temperature, za kar ni potrebno vstopati v sobo.

Lahko se odločite za tako imenovani pametni sobni termostat, ki ga je mogoče upravljati tudi daljinsko.

Tehnologija praktičnih rešitev

Avtomatizacija hotela lahko pomaga pri upravljanju in nadziranju najrazličnejših sistemov, tako tistih, ki so povezani s samimi sobami, kot tistimi, ki se nanašajo na podporne prostore ali na stavbo v celoti. Elektronska kljuka in odložilnik kartic ter pametni termostat sta zgolj dve od rešitev, ki lahko prinesejo velik napredek, seveda pa je na voljo še mnogo drugih. Če vas zanimajo, se obrnite na podjetje Andivi, katerega dejavnost je prav avtomatizacija hotelov. Gotovo boste presenečeni, kaj vse lahko nadzirate s sodobno tehnologijo.